Dagelijks krijgt het lichaam door diverse factoren een enorme hoeveelheid aan toxines te verduren. Deze stapelen zich op en zorgen ervoor dat je lever harder moet werken. Gelukkig kun je de lever ondersteunen door het eten en drinken van bepaalde voedingsmiddelen. Deze zorgen ervoor dat meer toxines het lichaam verlaten, waardoor je lever niet uitgeput raakt. Ook kun je het tekort aan vitamines en mineralen in je lichaam aanvullen door bepaalde voedingsmiddelen.

Citroenwater

Citroen is een gele citrusvrucht die rijk is aan vitamines en mineralen, waaronder vitamine B, vitamine C, calcium, kalium, magnesium en fosfor. Het drinken van citroenwater heeft een reinigende werking op de lever. Dit komt doordat het citroenzuur de lever stimuleert om galvloeistof aan te maken, wat belangrijk is om het lichaam van toxines te ontdoen.

Tamarinde

Is pulp uit een vrucht, wat groeit aan de tamarindeboom. Het is in pure vorm niet lekker, maar je kunt er tamarinde sap van maken (pulp aangelengd met water) en dat gebruiken om je lichaam te reinigen. Tamarinde bevat veel belangrijke voedingsstoffen zoals, vitamine B, vitamine C, caroteen en antioxidanten en minderalen zoals magnesium en kalium.

Kurkuma

In Oosterse landen is dit al duizenden jaren een natuurlijk medicijn, omdat dit een natuurlijk antibioticum bevat en een ontstekingsremmende werking heeft. Het nemen van kurkuma helpt het helen van wonden en versnelt het herstel van een beschadigde huid. Bovendien is helpt het de lever te ontgiften.

Knoflook

Knoflook is familielid van de ui en sjalot. Uit onderzoek blijkt dat knoflook – mits in hoge dosis genomen – het toxinegehalte in het lichaam verlaagd en daaraan gerelateerde symptomen helpt te reduceren. Door de zwavelverbindingen helpt het beschermen tegen orgaanschade door zware metalen (zoals bijvoorbeeld lood) en helpt deze ook op een natuurlijke manier uit het lichaam te werken. Ook ondersteunt het enzymen in de lever om ontgiftingstaken te realiseren en geeft het stimulans aan de productie van glutathion in de cellen, die een belangrijk rol speelt in het ontgiftingsproces van de lever.

Artisjokken

Deze groente bevordert de werking van de lever, gal en spijsvertering. In de bladeren en wortels van artisjokken zitten bittere stoffen die zorgen dat de galafscheiding stijgt en die een beschermende werking op de levercellen hebben.

Most Recent Projects